Wednesday, February 13, 2013

beef steaks with red onion



Usually on weekends we cook together. One dish I make myself, second my husband or me -dessert. Amazingly, from some time, there is no any argument during cooking. Splitting tasks and each doing his/her job. Previously, each of us had given its views on food and at times hard to reach a consensus. As you can see everything you need to grow up :).
Today I present to you a recipe for a beef steak with a red onion - by my husband. As additives, boiled potatoes and sprinkle with dill and of course pickles (such a Polish accents;)). But you can combine with additives as you want.

* * *


Zwykle w weekendy gotujemy wspólnie. Jedno danie robię ja, drugię mój Mąż albo ja - deser. O dziwo, od jakiegoś czasu nie dochodzi między nami do żadnej kłótni podczas gotowania. Rozdzielamy zadania i każde robi swoje. Wcześniej każde z nas miało swój pogląd na daną potrawę i bywało ciężko dojść do konsensusu. Jak widać do wszystkiego trzeba dojrzeć :).
Dzisiaj przedstawię Wam przepis na steki wołowe z czerwoną cebulą - autorem jest mój Mąż. Jako dodatki ugotowaliśmy ziemniaki i posypaliśmy je koperkiem oraz domowej roboty ogórki kiszone (to takie polskie akcenty ;)). Ale możecie kombinować z dodatkami jak chcecie.




beef steaks with red onion

for 2 persons

2 portions of beef meet for steaks (we did 3)
olive oil
1/2 cup of red wine
salt, pepper
2 red onions

First season (only with pepper) the meat and leave for half an hour or hour (remember: meat must have a room temperature).
We need to close the meat, on a very hot pan (with olive oil here, but the real steak should be done with animal fat ;)) throw pieces of meat and fry 2 minutes on one side and 2 minutes on the other. It's enough to just done version. If you want to have a medium to a minute, two more, and more is for another minute, two more. Then we put the steaks on the grill pan and fry about 3 minutes on one side and the same on the other (medium version - 5 minutes, version  well done - 10 minutes). In a normal pan fry the onion and add the steaks, watering wine gradually, season with salt and wait until wine evaporated. This final process takes about 10 minutes (the onions should be soft).



steki wołowe z czerwoną cebulą

dla 2 osób

2 porcje mięsa wołowego na steki (my zrobiliśmy 3)
oliwa
1/2 szklanki czerwonego wina
sól, pieprz
2 czerwone cebule

Mięso najpierw przyprawiamy i zostawiamy na pół godziny, godzinę (pamiętajcie: musi mieć temperaturę pokojową).
Musimy zamknąć mięso, czyli na bardzo rozgrzaną patelnię (tu z oliwą, ale taki prawdziwy stek powinien być robiony na zwierzęcym tłuszczu ;)) wrzucamy kawałki mięsa i smażymy 2 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej. To wystarczy do krwistej wersji, jeśli chcemy mieć medium to o minutę, dwie więcej, a już w ogóle bezkrwisty to o kolejną minutę, dwie więcej. Potem kładziemy steki na patelni grillowej i smażymy około 3 minut z jednej i tak samo z drugiej (wersja medium - 5 minut, wersja "well done" - 10 minut). Na normalnej patelni podsmażamy cebulę i dodajemy steki, następnie podlewamy stopniowo winem, przyprawiamy solą i czekamy aż wino odparuje. Ten końcowy proces zajmuje jakieś 10 minut (cebula musi być miękka).

No comments:

Post a Comment