Wednesday, January 23, 2013

tomato and carrot colored soup



Today is wintry day, a little foggy, but sun looks behind the clouds. So I did colorful soup - with tomatoes, but with addition of colored carrots (violet and yellow). This was the basis for broth. With accompaniment: rice and mint. I immediately felt warmer :).

* * * 

Dziś mroźny dzień, trochę też mglisty, ale zza chmur wygląda słońce. Zrobiłam więc kolorową zupę, a mianowicie pomidorową, ale z dodatkiem kolorowej marchwi (fioletowej i żółtej). To marchew była podstawą bulionu. Do tego ryż i mięta. I od razu cieplej :).






tomato and carrot colored soup

1,5 l water
2 tomatoes
3 carrots (2 violet and 1 yellow)
canned tomatoes
2 cloves of garlic
1,5 tbsp olive oil
2 bay leaves
salt and pepper

Carrots cut into slices. Heat the olive oil in a large pot and add 2 cloves of garlic and carrots. Fry a few minutes, add the water, bay leaves, salt and pepper and cook. When the broth is boiling add the chopped tomatoes and canned tomatoes, season. Cook for 15-20 minutes and blend it (we can leave a few slices of carrots). Cook for a few minutes again. Serve with rice and decorate with mint.


zupa pomidorowa z kolorową marchewką

1,5 l wody
2 pomidory
3 marchewki (2 fioletowe, 1 żółta)
pomidory w puszce
2 ząbki czosnku
1,5 łyżki oliwy
2 liście laurowe
sól, pieprz

Marchew kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy 2 ząbki czosnku, a następnie marchew. Kilka minut podsmażamy, dodajemy wodę, liście laurowe, sól, pieprz i gotujemy. Gdy wywar się zagotuje dodajemy pokrojone pomidory oraz pomidory w puszce, doprawiamy. Gotujemy 15-20 minut i blendujemy (możemy zostawić kilka plasterków marchewki). Znowu kilka minut gotujemy. Podajemy z ryżem i dekorujemy miętą.

No comments:

Post a Comment