What dessert prepared with no oven, mixer, etc. to the invited dinner? The answer is simple: tiramisu. And as it turns out kitchen whisk works. This time, the autumn version. The inspiration was a kwestia smaku but I'have changed the recipe. However, I added egg yolk (the number 2) and doubled the portion of mascarpone. And apparently tasted ;).
* * *
Jaki deser przygotować nie mając piekarnika, miksera itd. na proszony obiad? Odpowiedź jest prosta: tiramisu. I jak się okazuje trzepaczka kuchenna daje radę. Tym razem wersja jesienna. Inspiracją była kwestia smaku, ale trochę
zmieniłam przepis. Jednak dodałam żółtka (w liczbie 2) i podwoiłam porcję
mascarpone. I ponoć smakowało ;)
tiramisu with figs
500 g mascarpone
3,4 figs
longitudinal biscuits package
sugar cane (3,4 tbsp) or castor sugar
2 yolks
cacao
250 ml cooled strong coffee
50 ml amaretto
Cool down coffee and add amaretto and biscuits soaked in it. We put them in a dish. Whisk the mascarpone (mix it with sugar), add 2 egg yolks and continue whisking. Pour it on biscuits, arrange the sliced figs into quarters and put soaked biscuits again. Pour the mass of mascarpone. Arrange the remaining figs and put in the refrigerator (from an hour to a few - you can even prepare the dessert, for example, the evening before).
500 g mascarpone
3,4 figs
longitudinal biscuits package
sugar cane (3,4 tbsp) or castor sugar
2 yolks
cacao
250 ml cooled strong coffee
50 ml amaretto
Cool down coffee and add amaretto and biscuits soaked in it. We put them in a dish. Whisk the mascarpone (mix it with sugar), add 2 egg yolks and continue whisking. Pour it on biscuits, arrange the sliced figs into quarters and put soaked biscuits again. Pour the mass of mascarpone. Arrange the remaining figs and put in the refrigerator (from an hour to a few - you can even prepare the dessert, for example, the evening before).
tiramisu z figami
500 g mascarpone
3,4 figi
podłużne biszkopty (opakowanie)
cukier trzcinowy (3,4 łyżeczki) lub opcjonalnie cukier puder
2 żółtka
kakao
ok. 250 ml ostudzonej mocnej kawy
50 ml amaretto
Studzimy kawę i dodajemy amaretto i maczamy w tym biszkopty.
Układamy je w naczyniu. Mascarpone ubijamy (miksujemy z cukrem), dodajemy 2
żółtka i dalej ubijamy. Gęstą masę wykładamy/wylewamy na biszkopty, układamy
pokrojone figi w ćwiartki i znowu kładziemy namoczone biszkopty. Zalewamy masą
z mascarpone. Układamy pozostałe figi i wstawiamy do lodówki (od godziny do
kilku – możemy nawet przygotować deser na przykład wieczorem przed dniem podania).
No comments:
Post a Comment