* * *
To szybki przepis na dodatek do dań azjatyckich. Specjalistą w przyrządzaniu kapusty jest mój Mąż.
1 chinese cabbage
olive oil
dried chili pepper
6 slices of ginger
4 onion cloves
Cabbage cut into 3 cm slices. Fry in deep frying pan / wok / pot in olive oil with all ingredients about 20 minutes. Put into a large bowl and serve.
1 option
Depending on how spicy you want the dish to get: from 2 to 5 peppers, crush and add to cabbage.
2 option - for those who are not afraid of spicy things
5-6 peppers put in to cabbage and stir gently - otherwise it will be very, very spicy.
kapusta po syczuańsku
1 duża pekińska kapusta
olej/oliwa
ostra papryczka chilli
6 plasterków imbiru
4 ząbki czosnku
Kapustę kroimy na 3 cm krążki. Smażymy na głębokiej patelni/woku/w garnku na oliwie razem ze wszystkimi składnikami około 20 minut. Wrzucamy do dużej miski i serwujemy.
1 wariant
W zależności jak ostre danie chcemy uzyskać papryczkę kruszymy - od 2 do 5 papryczek.
2 wariant - dla tych, co nie boją się ostrości
Wrzucamy 5-6 papryczek i delikatnie mieszamy - inaczej będzie bardzo bardzo ostra.
No comments:
Post a Comment